Sări la conţinut

Inaugurare

Bine ati venit,

Acest cadru natural si atmosfera de cabana, le gasesc ca fiind un loc numai bun de a sta la povesti si de a evoca amintiri. Si ce amintiri sunt mai frumoase decat acelea din prima tinerete si mai ales acelea cand plecam in gasca de acasa, cautand locuri si oameni noi.

Erau ani frumosi pentru ca asa sunt anii tineretii.Tot in acei ani insa, eram nevoiti sa acceptam precaritatea tipica perioadei (ceausiste?) (fara apa calda, caldura, alimentatie proasta, etc). Acceptam acele conditii pentru ca nu aveam de ales, pentru ca asa fusesm obisnuiti sau pentru ca nu aveam cui sa cerem conditii mai bune.

Mai mult, exista tendinta (si mai exista inca din pacate) de a accepta si chiar de a incuraja tinerii sa se multumeasca cu conditiile proaste. De multe ori, cand se punea problema unor lipsuri in centrele de cazare, auzeam replici de genul: “sunt tineri, lasa ca se descurca ei…”

2

Ca unul din cei ce a trait din plin acele vremuri, imi doresc ca tinerii sa nu se mai loveasca de astfel de mentalitati. Si pentru ca sunt tanar si conduc o institutie ce se se ocupa de tineret cred ca pot face ceva in acest sens. Imi doresc ca taberele sa devina locuri in care tinerii sa desfasoare activitati care pot contribui intr-un mod placut la formarea lor. Activitati creative, de voluntariat, de educatie non-formala, schimburi de experienta, seminarii, etc. Tabara de la Sulina este, intr-adevar, un astfel de loc. Acum a venit randul taberei de la Babadag.

Aceasta cabana, a fost mult timp suspendata in acele vremuri despre care va vorbeam, motiv pentru care nu le-a putut fi de folos tinerilor. Alinierea la standardele Uniunii Europene, a impus ca acele locatii care nu respecta anumite conditii sa nu fie date in folosinta.

Am adus tabara Babadag la minimul de confort pe care noi tinerii il consideram a fi demn de noi si care, nu intamplator, coincide cu standardele europene.

Noua tinerilor, nu este nevoie sa ne impuna nimeni standardele uniunii europene pentru ca, noi tinerii, gandim european.

Inca o dovada care imi confirma parerea ca viitorul european al Romaniei trebuie incredintat tinerilor. In ei trebuie sa aveti incredere, iar celor care se simt tineri le spun sa indrazneasca, sa se faca auziti, sa se implice.

Va multumesc pentru atentie si va invit in continuare sa ne impartasiti amintirile din tinerete, iar pe tinerii prezenti sa se bucure de acest loc destinat lor.

4

5

6

Picture 001

Picture 002

Picture 003

Picture 004

Picture 005

4 comentarii leave one →
  1. noiembrie 24, 2009 4:23 pm

    Foarte frumos!Felicitari

  2. misu permalink
    decembrie 6, 2009 9:27 pm

    FRUMOS CE SA ZIC.FOARTE BINE CA S-A GINDIT SA FACA CINEVA CEVA CU LOCURILE BABADAGULUI INSA NU INTELEG CE MAMA FOCULUI L-ATI BAGAT SI PE PITICUL ALA DE ZABAVA PE ACOLO ?:=))) STRICA IMAGINEA FRATILOR CU FATA AIA DE ,,ARAB,,

  3. CORNEL CIOCONEA permalink
    decembrie 31, 2009 12:03 pm

    CUM DE S-A REUSIT SA SE MAI FACA CATE CEVA PRIN BABADAG-LA CATE TREBUIESC FACUTE PRIN ORAS E BINE SI TABARA ASTA NUMAI CA MULTA LUME PE ACOLO LA INAUGURARE ASA MULTI SPONSORI SUNT PE ACOLO?INTREBAREA ESTE PUS PTR CA PE SEIT-UL PRIMARIEI APAR NISTE POYE CU NISTE CLADIRI CARE MAI TREBUIESC VARUITE SAU NU MAI SUNT SI PTR ACOLO BANI?

  4. alina permalink
    aprilie 2, 2010 10:47 am

    foaret frumos chiar trebuia renovata acea cabana

Lasă un comentariu